Rađanje

Postoje momenti u životu koji su toliko intenzivni da svedefinišemo kao pre ili posle toga. Venčanja, rođenja dece, zaposlenja, preseljenja, zavoljevanja… Kreiranje ovog čaja je za mene jedan od takvih momenata.

Svi slični proizvodi koje sam koristila u radu kao dodatnu pomoć metabolizmu mojih pacijenata bili su ciljanog, ograničenog i kratkoročnog delovanja, i zato sam odlučila da zasučem rukave i uplovim u svet biljaka..

Razgovarala sam sa svima – od starih travara do osnivača najpopularnijih proizvodnji čaja u Rusiji i Bangladešu, odabrale najbolje stručnjake u našoj zemlji i lagano tkala niti recepture koju vam danas darujem sa puno ljubavi.

Ceo proces trajao je pune dve i po godine.

Magija VE-digest čaja

Čovek je holističko biće sastavljeno od svoje psihe, emocija, fizičkog tela i energije koja ih sublimira.

Niz naš probavni trakt nalaze se endokrine tačke na koje deluju naše emocije, a koje dalje sa svojim hormonima rukovode određenim delovima varenja.

VE-digest , sa svojim komponentama je napravljen tako da pre svega deluje umirujuće i apsorbuje nivo stresa iz creva, potom stimulišuće – oživljava peristaltiku crev i time ubrzava varenje i čišćenje creva, i na kraju razbuđujuće po metabolizam same ćelije što dovodi do izbacivanja viška vode.

Višak vode iz tela se sa ovim čajem postiže na još jedan način, jer – svaka hrana zadržana u crevima za sebe vezuje vodu zvbog čega otičemo i osećamo se tromo, eliminacijom takve hrane peristaltičkim delovanjem našeg čaja, stimuliše se izbacivanje i vezane vode.

Moj cilj je psiho-emocionalno-fizički balans. I ovaj čaj koji sam napravila za vas je – baš takav

Upotreba

VE-digest čaj se pije jednom, dva puta ili tri puta dnevno – u zavisnosti od stanja organizma.

Jednom – svako ko želi da očisi organizam, ubza metabolizam, izbaci višak tečnosti, ko ima do 7 kg viška, ili je iza sebe ostavio dane prazničnog prejedanja :))

Dva puta –višak kilograma vše od 7kg , neredovna ishrana, opstipacije. Zahteva i redukciju večere našim predivnim receptima.

Tri puta – dugoročan višak kilograma, emotivno prejedanje. Zahteva i redukciju večere našim predivnim receptima.

VE-digest čaj je napravljen tako da radi u skladu sa metaboličkim ciklusima, dakle 21 dan. Nakon toga se pravi pauza od sedam dana i ciklus se ponavlja dokle god nam je potrebno ili to želimo.

Kontraindikacije, uz pravila korišćenja – ne postoje.

Šta su metabolički ciklusi?

Odgovor na ova pitanja krije se u endokrinom sistemu tankog creva, takozvanom CHS (crevnom hormonalnom sistemu), i on kaže – NAČIN NA KOJI RADI NAŠ METABOLIZAM NIJE VEČAN, ČAK ŠTA VIŠE – LAKO SE MENJA.

CHS (crevni hormonalni sistem) predstavlja spektar hormona koji se proizvode i izlučuju u različitim zonama tankog creva.

Njihov značaj je višestruk – stimulišu sekreciju pankreasa, želudačne kiseline, disanje ćelija, kontrakciju žučne kese… Utiču na probavu, krvni pritisak, metabolizam, krv…

Ovi hormoni nalik su onima u hipofizi, hipotalamusu i moždanoj kori što omogućava njihovu međusobnu komunikaciju i prenos signala duž celog tela… I upravo tu, na toj relaciji između creva, emocija  i mozga kreira se „receptura“ po kojoj će naše varenje raditi.

Da bismo promenili varenje, potrebno je da budemo dosledni u promenama koje unosimo u organizam, bilo da je reč o ovom našem čaju, novoj ishrani, ili barem novoj večeri.

Posle tog perioda sve ide lako – jer naš psihički, emocionalni i fizički aspekt počinju da se prilagođavaju i na taj način – menjaju.

VE-digest čaj je napravljen tako da radi u skladu sa metaboličkim ciklusima, dakle 21 dan. Nakon toga se pravi pauza od sedam dana i ciklus se ponavlja dokle god nam je potrebno ili to želimo.

Kontraindikacije, uz pravila korišćenja – ne postoje.

Magično, zar ne?

Scroll To Top
  • Menu
  • Categories
Close